Meniji za izlete po regijah Slovenije

   

  Velika korita Soče iz doline Lepene za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone 
Velika korita Soče

Velika korita Soče so ena bolj prepoznavnih naravnih znamenitosti na bovškem koncu. Tik pred dolino Lepeno jih je mojstrsko izdolbla gorska lepotica Soča. Korita so dolga 750 metrov, medtem ko je njihova globina močno odvisna od vodostaja. Po daljših nalivih jih lahko reka povsem zalije, medtem ko so v daljših sušnih obdobjih globoka tudi do 15 metrov. Na posameznih ...

Otroci bodo navdušeni nad Velikimi koriti Soče, saj jih bo navdušila njihova atraktivnost.

Družinski izlet: Korita Soče si lahko ogledajo otroci vseh starosti, saj se nahajajo povsem ob cesti. Bližje h koritom in bolj skrite predele korit si otroci ogledajo zgolj v spremstvu staršev. Za bolj izurjene tik ob koritih poteka ozka in neoznačena pot, ki pa za otroke zaradi delne izpostavljenosti in spolzkosti ni primerna.

Zahtevnost: Lahka delno označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška obutev.

Višinska razlika na lahki poti.

Velika korita Soče: 470 m
Izhodišče: 455 m
Višinska razlika: 15 m

Izhodišče: Vozimo se po cesti Bovec - Trenta, kjer za vasjo Soča zavijemo, gledano iz Bovca, desno proti Lepeni. Cesta se strmo spusti do mostu, po katerem prečkamo del Velikih korit Soče. Za mostom parkiramo na označenem parkirišču.

Prehojen čas po lahki poti.

Časi: Izhodišče - Velika korita Soče: 1 ura.

Sezona: Vsi letni časi, v suhem.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon: S parkirišča se vrnemo do mostu po katerem smo prečili Velika korita Soče. Tu sledimo turistični tabli, ki nas vodi na sprva široko pešpot, ki poteka ob robu Velikih korit. Večinoma hodimo skozi gozd, samim koritom pa se približamo le na posameznih razglednih mestih. Tu se varujemo zdrsa v deročo reko. V nadaljevanju se nam preko brvi priključi še pot od glavne ceste med Trento in Bovcem. S hojo nadaljujemo ob levem bregu reke Soče, kjer kmalu pridemo do izhodišča in začetka Velikih korit reke Soče.

Povratek: Na izhodišče na pripelje krožna pot.