Meniji za izlete po regijah Slovenije
          
 
  Škocjanski zatok za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
Škocjanski zatok

Škocjanski zatok je ne glede na majhno površino, ki jo zajema za ljubitelje narave zelo posebno mesto. Skoraj tri četrtine naravnega rezervata obsegajo polslane lagune, kjer se slana voda preliva s sladko. Tako nastaja edinstveno okolje za katerega so značilne tako imenovane slanuše, rastline prilagojene na sol v zraku in tleh. V Sloveniji rastejo samo še v Sečoveljskih in ...

Sprehod po naravnem rezervatu Škocjanski zatok lahko opravimo tudi z vozičkom za otroke.

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke, ki so komaj shodili, lahko pa ga opravimo tudi z vozičkom za otroke. Otroci lahko na izletu brezskrbno tekajo in na številnih opazovalnicah opazujejo redke ptice, oziroma se s pomočjo učnih tabel z njimi seznanijo. V visokem učnem razglednem stolpu si lahko skozi potopljena okna ogledamo močvirje pod vodo in se seznanimo z razvojem mesta Koper.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna, lahka obutev.

Višinska razlika na sprehodu.

Izhodišče: 3 m
Višina: 12 m
Višinska razlika: 9 m

Izhodišče: Glavni vhod v Naravni rezervat Škocjanski zatok je na Bertoški bonifiki. Hitro cesto Ljubljana-Koper zapustimo na odcepu Bertoki/Bertocchi. Iz krožišča se usmerimo desno, po bertoški vpadnici proti bazi AMZS/ Luki Koper ter na prvem krožišču zavijemo levo v naravni rezervat, ki ga že pred tem vidimo na svoji levi strani.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: 1 ura ali več, odvisno od našega opazovanja narave.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Na vhodu v park kupimo vstopnico in se po široki sprehajalni poti sprehodimo skozi naravni park.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.