Meniji za izlete po regijah Slovenije

         

 Sveta Trojica iz Lendavskih toplic - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Sveta Trojica nad Lendavo

Znamenita cerkev Svete Trojice je s svojo izpostavljeno lego vrh Lendavskih Goric vidna daleč naokoli. Nekdaj znana božja pot je danes znamenita in obiskana zaradi Hadikove mumije okoli katere je ljudsko izročilo napletlo legendo. Opisan izlet nas deloma vodi po poti Svetega Urbana in po Lendavskih Goricah mimo številnih vinogradov. Od cerkve se nam odpre razgled kar proti ...

Sveta Trojica nad Lendavo je primerna za družinski izlet.

Družinski izlet: Opisana krožna pešpot na Sveto Trojico nad Lendavo je primerna za otroke, ki so vajeni hoditi in so stari 3 do 4 leta.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na lahki poti.

Višina: 310 metrov
Višina izhodišča: 162 m
Višinska razlika:
148 m

Izhodišče: Vozimo se po prekmurski avtocesti. Zapustimo jo na izvozu za Lendavo. Na prvem krožnem križišču nadaljujemo z vožnjo na tretjem izvozu. Prečkamo avtocesto in pridemo do drugega krožnega križišča. Tu in na naslednjem krožnem križišču nadaljujemo proti Lendavi na drugem izvozu. Približno en kilometer po zadnjem krožnem križišču opazimo na naši desni strani Terme Lendava in hotel Lipa. V njegovi bližini parkiramo.

Prehojen čas po lahki poti.

Časi: Hotel Lipa - Sveta Trojica 1 ura

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon: Z izletom pričnemo izpred hotela Lipa. Od tu se nam odpre lep pogled na cerkev Svete Trojice. S hojo pričnemo desno preko rečice Ledave in nadaljujemo naravnost vse do križišča glavne ceste, ki vodi čez Lendavo. Prečkamo cesto in nadaljujemo naravnost mimo trgovine Tuš. Za trgovino pridemo do križišča treh ulic. Nadaljujemo naravnost po srednji. Po približno 150 metrih pridemo do križišča, kjer se cesta odcepi levo, vendar nadaljujemo naprej. Po nekaj minutah hoje pridemo do naslednjega križišča treh cest. Desno naprej vodi Pot Svetega Urbana. Lahko zavijemo nanjo, vendar se tokrat odločimo, da nadaljujemo po srednji cesti. S tem si pot nekoliko skrajšamo, vendar se hkrati tudi odpovemo nekaj razgledom. Ko sedaj pridemo do prvega križišča, nadaljujemo levo naravnost. Pri naslednjem pa zavijemo desno. Cesta nas sedaj kmalu pripelje na greben Lendavskih Goric in ponovno na Pot Svetega Urbana. Tu nadaljujemo levo. Kmalu pridemo do vasi, kjer v križišču nadaljujemo levo, medtem ko Pot Svetega Urbana vodi desno. V naslednjem križišču gremo ponovno levo. Sedaj se držimo naše ceste, ki sledi grebenu Goric in nas v velikem levem zavoju pripelje do cerkve Svete Trojice.

Sestop: Na izhodišče (GPS sledi ne zajemajo tega opisa) se vrnemo krožno skozi center Lendave. Od cerkve Svete Trojice se vračamo po isti cesti nazaj, vendar le slabih 200 metrov do prvega križišča. Tu zavijemo levo navzdol. Cesta nas po dobrem kilometru hoje pripelje do velike cerkve Svete Katarine in glavne ceste skozi mesto. Tu zavijemo levo in ob glavni cesti hodimo do križišča, kjer smo jo prečkali na začetku izleta. Na temu križišču zavijemo desno in kmalu pridemo do izhodišča.