Meniji za izlete po regijah Slovenije
       
 
 Pot ob reki Iški - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
 
Pot ob Iški

Opisana pot ob reki Iški je namenjena družinam z otroki do dveh let, saj se jo da prehoditi tudi z vozičkom za otroke. Deloma sledi učni poti Pot ob Iški in učni poti Iški morost. Lepo se jo da združiti s potjo Iški morost. Z njo si deli zadnji del poti, ki ga lahko prehodimo z vozičkom zgolj v suhem vremenu. Hodimo večinoma po makadamskih cestah na obeh straneh reke Iške. Na poti ...

Pot ob Iški je namenjena družinam z najmlajšimi otroki.

Družinski izlet: Pot ob Iški je povsem nezahtevna in primerna za otroke stare do 2 leti. Izlet lahko opravimo tudi z voziškom za otroke.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 290 m
Višina izhodišča: 294 m
Višinska razlika:
4 m

Izhodišče: Južno ljubljansko obvoznico zapustimo na izhodu za Ig. V Igu na krožnem križišču zavijemo desno proti Podpeči. Takoj za Igom zavijemo desno proti naselju Brest. Tu zavijemo levo. Vozimo se do reke Iške in takoj za mostom zavijemo desno na makadamsko cesto in parkiramo ob informativni tabli. Vkolikor ne želimo tu pustiti vozila se zapeljemo naprej po makadamski cesti do manjšega mostiča preko reke Iške in parkiramo na drugi strani reke ponovno pri informativni tabli.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Opisana krožna pot - 1 ura 30 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Po makadamski cesti hodimo ob reki Iški vse do manjšega mostička, ki prečka reko Iško. Prečkamo reko in zavijemo levo na travnato pešpot, ki nas vodi ob reki Iški mimo visokega grmovja, ki občasno tvori visok naravni hodnik in mokrotnih travnikov. Ko pridemo do lesene brvi se po njej sprehodimo do razgledišča. Nato se po isti poti vrnemo do mostiča čez reko Iško, le da ne zavijemo desno čez njega, temveč nadaljujemo levo po makadamski cesti. Sledimo ji vse do ceste po kateri smo se pripeljami. Prečkamo reko Iško in že smo na izhodišču.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje opisana krožna pot.