Meniji za izlete po regijah Slovenije

          

 Dom na Kofcah od Mrzlega studenca - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Dom na Kofcah

Planinski dom na planini Kofce stoji na razglednem mestu na južnih pobočjih zahodnega dela grebena Košuta. Planina je zelo razgledna, lahko dostopna in primerna za družinski izleti. Je odlična izhodiščna točka za Veliki vrh. Lepo se vidijo Kamniško-Savinjske Alpe, Storžič, Stegovnik in ostali Karavanški vrhovi. Vidi se tudi proti Begunjščici in Julijskim Alpam. Planinski dom je partner projekta Očistimo naše gore in se nahaja v subregiji Zahodne Karavanke in regiji Osrednji Alpski svet.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

višina višina višina

Višina: 1488 metrov
Višina izhodišča: 1280 m
Višinska razlika:
208 m

Izhodišče: Iz gorenjske avtoceste zavijemo na izvozu za Tržič. V omenjenem mestu zapeljemo proti centru in z vožnjo nadaljujemo v Dovžanovo sotesko do vasi Jelendol. Tu sledimo oznakam, ki nas levo vodijo proti planinam Kofce, Šija in Pungart. Cesta postane makadamska, mi pa v posameznih križiščih sledimo oznakam za planino Kofce. Ko ob makadamski cesti opazimo oznake za kapelico in Kofce parkiramo ob cesti, kjer pričnemo z izletom.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Izhodišče - Dom na Kofcah 30 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: Iz izhodišča ob makadamski cesti zavijemo za oznakami na gozdno pešpot. Je dobro shojena in nimamo težav z orientacijo. Po dobrih 15 minutah pridemo do kapelice. Nadaljujemo naprej po naši poti. Do konca gozdne poti in začetka planine pridemo v naslednjih 10 minutah. Od roba gozda do Doma na Kofcah potrebujemo še nadaljnih 5 minut.

Sestop: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.