Meniji za izlete po regijah Slovenije

         

Trije kralji od Doma na Osankarici - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Trije kralji

Pot do Treh kraljev se prične na parkirišču pod Domom na Osankarici. Velik del poti hodimo po brvi, ki nas vodi skozi deloma močvirnat gozd in mimo Črnega jezera. Cilj je manjše smučarsko središče s staro cerkvijo Svetih Treh kraljev. Trije kralji se nahajajo v regiji Štajerska in Koroška, glede na klasifikacijo, ki ji sledimo na spletni strani v podregiji Podravska in še ožje v podregiji Pohorje.

Družinski izlet do Treh kraljev za otroke.

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke stare 2 do 3 leta. Zlasti jim bo všeč dolga brv, ki nas vodi skozi gozd.

Zahtevnost: Daljši sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 1181 m - cilj je na najnižji točki na poti
Višina izhodišča: 1193 m
Višinska razlika: 12 m

Izhodišče: Štajersko avtocesto zapustimo na izvozu za Slovensko Bistrico. Od tu nadaljujemo proti Oplotnici, kjer se zapeljemo po glavni cesti skozi naselje in naprej proti vasi Kebelj. Takoj za vasjo zavijemo levo na asfaltirano cesto. Pripelje nas do razložene vasi Kot, kjer pričnemo slediti oznakam za Osankarico (september, 2015). Parkiramo na parkirišču pod Domom na Osankarici.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Izhodišče - Trije kralji 50 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: S hojo pričnemo po lesenih stopnicah ob parkirišču, ki nas vodijo v gozd. Hodimo po leseni brvi, ki nas skozi občasno močvirnat gozd pripelje do Črnega jezera. Tu se pot obrne levo in nas ob jezeru pelje naprej v gozd. Sledimo markacijam in tablam, ki nas vodijo proti Trem kraljem. Kmalu gremo mimo sanacije smrekove monokulture. Kjer so tla bolj močvirnata hodimo po brvi, sicer pa po široki in dobro nadelani pešpoti, ki nas pripelje do razpotja levo za slap Šumnik in desno proti Trem kraljem. Kmalu za razpotjem gremo mimo Urškinega križa. V nadaljevanju prečkamo dve smučarski progi. Za njima, pod akumulacijskim jezerom za zasneževanje, pridemo do razpotja, kjer zavijemo levo. Še naprej se držimo naše poti, ki nas v zložnem spustu pripelje na cilj.

Sestop: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.